середу, 13 квітня 2011 р.

ЯКБИ У МЕНЕ БУВ КОМП'ЮТЕР

Один чоловік прийшов влаштовуватися двірником у компанію Microsoft. Менеджер відділу кадрів спочатку задав йому декілька запитань, потім провів невеликий тест і нарешті оголосив рішення:
    – Ви прийняті, залиште вашу електронну адресу, щоби ми могли вам повідомити куди і коли потрібно буде вперше прийти на роботу.
Але ж у мене навіть комп'ютера нема, - розгублено відповів чоловік, - не кажучи вже про електронну адресу.
У такому випадку ми не можемо взяти вас на роботу, оскільки віртуально ви не існуєте.

Чоловік вийшов сумний, не знаючи що робити, коли у кишені залишилося всього лише 10 доларів. Проте тут йому в голову закралася одна думка: він заходить на ринок і купляє 10 кг помідорів. Потім він починає ходити від одного дому до іншого, пропонуючи товар, і менше ніж за 2 години йому вдається подвоїти суму. Після того, як він повторив те саме тричі, у нього в кишені було вже 160 доларів. І тут він зрозумів, що з такими прибутками цілком можна обійтися і без роботи.

Щоранку чоловік виходив з дому все раніше і повертався все пізніше, кожного дня подвоюючи, а то й потроюючи капітал. Через якийсь час він купив машину, потім «вантажівку», а згодом відкрив фірму з доставки товарів населенню. Через 5 років чоловік уже став власником широкої мережі супермаркетів. І тут, замислившись про майбутнє, він несподівано вирішив застрахувати своє життя і життя всієї своєї сім'ї.

Після перемовин зі страховим агентом той попросив залишити його електронну адресу, на яку можна було би відправити найвигіднішу пропозицію, на що чоловік, як і декілька років тому, відповів, що в нього немає ні електронної адреси, ні навіть комп'ютера.

  Це неймовірно, - здивувався страховий агент, - у вас такий великий бізнес і немає електронної адреси! Ви тільки уявіть собі, ким би ви були, якби мали комп'ютер!

Поміркувавши, чоловік відповів:
       Я був би двірником компанії Microsoft.

Немає коментарів:

Дописати коментар