середу, 23 листопада 2011 р.

НАКАЗ ДІТЯМ

       Батько й мати дали тобі життя. І живуть для твого щастя. Не завдавай їм болю, образи, прикрощів, страждання. Все, що тобі дають батько й мати - це їхня праця, піт, утома. Вмій поважати працю батьків. Найбільше щастя для матері й батька - твоє життя, працьовитість, любов до науки, повага до старших. Якщо люди вважають тебе недоброю людиною - це велике горе для твоєї матері і батька. По справжньому любити їх - означає приносити в дім мир і спокій.
      Твоя сім'я - це не тільки батько й мати. Це й ви, діти. Це твоя поведінка, твої вчинки. Запитуй у батька й матері дозволу на те, що без них вам робити не можна, або ж безтактно. Справжня свобода сина й дочки - бути слухняними дітьми. Підкорення волі батьків - перша школа громадського виховання, перша дисципліна твоєї совісті. Якщо не навчишся підкорятися волі батьків, ти не зможеш стати стійким, мужнім громадянином, дисциплінованим трудівником, вірним батьком своїх дітей.
Три нещастя є в людини: смерть, старість і лихі діти, говорить українська народна мудрість. Старість - невідворотна, смерть - невловима, перед цими нещастями ніхто не може зачинити двері свого дому. А від лихих дітей дім можна зберегти, як від вогню. І це залежить не тільки від батьків ваших, а й від вас самих.
      Бути хорошими дітьми означає не допустити, щоб старість батька й матері була отруєна твоїми поганими вчинками. Вмій відчувати найважчі душевні муки матері й батька. їхня хвороба - твоє горе, їхні невдачі й неприємності на роботі - твоя біда. Вмій бути добрим у думках і почуттях. Бережи здоров'я батьків. Пам'ятай, що ранню старість і хвороби твоїм батькам приносить не тільки праця, втома, а й сердечні хвилювання, переживання, тривоги, прикрощі. Найбільш вражає батьків дитяча невдячність, байдужість сина чи доньки. Будьте гідними своїх батьків!


1 коментар:

  1. Пан Педро та його інвестиційне фінансування допомогли мені отримати фінансування мого проекту з поверненням ставки 2% в обмін на суму позики в розмірі 500 000,00 євро для фінансування мого проекту, і це було дуже швидко та безпечно, тому я раджу всім, хто тут шукає позики або інвесторів, зв’яжіться з паном Педро за WhatsApp:+1-863-231-0632 Електронна пошта: pedroloanss@gmail.com
    Дякую.

    ВідповістиВидалити