пʼятницю, 4 березня 2011 р.

Чому так важливо молитися за дітей

"Молитва матері потрібна дітям, коли вони ще у лоні. Вона посилає на зачатий плід росу благословення Божого, вона ще перед народженням робить його люб'язним Богу. Моліться, матері, за дітей, коли вони побачать світло Боже, коли вони просвітяться Святим Хрещенням, коли вони ще маленькі. О, як потрібна їм у цей час материнська молитва!
Так моліться же за дитя, моліться саме у той час, коли воно тільки вступає у вир життя. Багато плодів ви можете мати до цієї молитви. Ось дитя ваше на руках ваших прилинуло до грудей ваших... У цей момент вознесіть за нього до Бога сердечне зітхання, промовте слово хоча б коротенької, але полум'яної молитви, і це буде найдорожчий подарунок для нього.
Ось ви сидите над ліжечком свого дитятка, колихаєте його... І в цей час пролийте над ним сльозу полум'яної молитви за щастя його, найбільше ж за спасіння душі його, яке найпотрібніше. І, повірте, ні одне зітхання, ні одна сльоза, пролита за ваше дитя, не будуть забуті у Бога, але притягнуть милість Божу до нього. Дитя ваше ходить до школи. Не залишайте його і тут без молитовного наставляння, моліться, нехай розвивається розум його перш за все до пізнання Бога, а серце його нехай наповнюється страхом Божим і любов'ю до Христа Спасителя. Моліться, матері, за дітей, коли діти ваші досягнуть зрілого віку, будуть добре освічені, добре влаштовані, будуть корисними суспільними діячами, добрими християнами; вознесіть за них Богу подячну молитву. Ось ви молилися за них у дитинстві, Господь зглянувся на ваші молитви, як же тепер не подякувати Йому? Возносьте на них молитву прохальну, щоб щастя їх не зробило їх пихатими, достаток життєвих засобів не зашкодив душам їх, моліться, щоб вони віру і благочестя зберегли до кінця. І на найбільш тихому морі бувають бурі. І у житті кожної людини бувають падіння, спокуси, зустрічаються нещастя, навіть побоювання за саме життя. Молитва матері у цей час - яка йому підмога, яка сила і захист!"

Пречиста Діва Маріє, Мати Божа, що непорочно народила, і на благо всього світу Свого Єдинородного Сина виховала, вислухай, моя свята Заступнице й Покровительнице, мою тиху щиру молитву і дай мені сили й терпіння виплекати й виховати моїх дітей чесними і богобоязними людьми, щоби були втіхою і підпорою мені на старість і всьому народові українському окрасою і щоб чистим серцем славили ім'я Твоє, Богородице. Амінь.


Немає коментарів:

Дописати коментар